Finance & Control

Opbouw van de opleiding

De opleiding Finance & Control duurt 4 jaar. Vanaf dag 1 maak je kennis met het werk van de financieel professional. Je gaat aan de slag met vragen uit de praktijk waar jij een oplossing voor vindt. De eerste anderhalf jaar volg je samen met studenten Accountancy, waardoor je eventueel kunt switchen naar Accountancy.

Ga je in Breda studeren, dan volg je het eerste blok ook met studenten Bedrijfskunde en Human Resource Management. En kun je eventueel daarnaar overstappen.

Bekijk de video waarin een docent vertelt over zijn rol als coach.

Basis

De propedeuse bestaat uit 4 perioden van 10 weken. De eerste periode is oriƫnterend. Je behandelt veel onderwerpen waar je later in de opleiding dieper op ingaat. Je werkt vraagstukken uit vanuit verschillende rollen, zoals administrateur, adviseur en auditor. Elk studiejaar kun je 60 studiepunten halen. In jaar 1 moet je minimaal 52 studiepunten halen om naar jaar 2 te gaan.

Verdieping

Jaar 2 bestaat uit 2 semesters van 20 weken. Het eerste semester is nog samen met studenten Accountancy. Je gaat op zoek naar een vraagstuk uit de praktijk in internationale context. Daarna specialiseer je je in Finance & Control. Je loopt stage en volgt een blok op school. Je werkt aan 2 vraagstukken. In leerjaar 3 of 4 volg je een minor om je kennis en vaardigheden te verdiepen of verbreden. Het laatste half jaar ga je afstuderen met een verbeteropdracht voor een bedrijf.

Vakkenoverzicht

1-ejaars vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Vraagstuk 1: als organisatie het verschil maken x
Vraagstuk 2: processen inrichten en vastleggen x
Vraagstuk 3: resultaten en doelstellingen x
Vraagstuk 4: werkwijze en/of doelstellingen aanpassen x
2-ejaars vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Vraagstuk 5: een buitenlandse bedrijfsactiviteit starten en bestaande activiteiten beheersen x x
Stage ofVraagstuk 6a: risico's in een internationaal opererende organisatie+ Vraagstuk 6b: Bedrijf A: voorwaarden van overname van een bedrijf - Bedrijf B: voorwaarden van verkoop van een bedrijf x x
3-ejaars vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Stage ofVraagstuk 6a: risico's in een internationaal opererende organisatie+Vraagstuk 6b: Bedrijf A: voorwaarden van overname van een bedrijf - Bedrijf B: voorwaarden van verkoop van een bedrijf x x
Minor ofVraagstuk 7a: integrated reporting+Vraagstuk 7b: praktijkgericht onderzoek x x
4-ejaars vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Minor ofVraagstuk 7a: integrated reporting+Vraagstuk 7b: praktijkgericht onderzoek x x
Afstudeeropdracht x x