Environmental Science for Sustainable Energy and Technology of Milieukunde

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan de toelatingseisen. Kijk hier of je daaraan voldoet.

toelatingseisen
Profiel Extra vakken/toelichting
havo E&M scheikunde
havo N&G
havo N&T
vwo E&M scheikunde
vwo N&G
vwo N&T

Instroommoment

instroommoment
Maand Deadline inschrijving NL Deadline inschrijving buiten EU
september 1 mei 2018 1 juni 2018

Let op: 1 mei 2018 is de deadline voor studenten met een Nederlandse vooropleiding. 1 juni is een geadviseerde deadline voor studenten met een niet-EU-nationaliteit en een niet-Nederlandse vooropleiding. Voor EU-studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding is dat 1 augustus. Dit geeft Avans voldoende tijd om je aanmelding te verwerken en waar nodig een visum aan te vragen. De officiƫle deadline voor studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding is 31 augustus.

Verkorte trajecten

Je hebt een vwo-diploma met een passend profiel. Of je hebt minimaal 2 jaar een universitaire opleiding gevolgd in de richting milieu. Dan kan je in aanmerking komen voor een verkort traject.

Functiebeperking

Heb je een functiebeperking, dan bekijken we samen wat er mogelijk is en welke aanpassingen er nodig zijn om deze opleiding te volgen. Maak hiervoor altijd een afspraak. Naast de reguliere mogelijkheden biedt deze opleiding studenten met een autistische stoornis in het eerste jaar extra begeleiding aan van een ouderejaars student op het gebied van plannen en organiseren.

Vragen over de opleiding

Je hebt een vraag over deze opleiding. Die beantwoorden wij graag. Stuur ons een e-mail met je vraag.

Toelatingsprocedure

De opleiding hanteert de volgende toelatingsprocedures:

Studiekeuzecheck

Bij Avans doen we de studiekeuzecheck in de vorm van een intake.

De intake is voor deze opleiding verplicht en bestaat uit:

  • Een digitaal intake-assessment en een motivatieopdracht. Deze maak je thuis
  • Een gesprek op Avans Hogeschool met een studieloopbaanbegeleider of docent. In dit gesprek bespreek je het resultaat van het digitaal intake-assessment en de motivatieopdracht
  • Een gesprek met studenten die de opleiding al doen. Hierin krijg je de kans om vragen te stellen en te horen hoe het is om deze opleiding te volgen
  • Een taaltest Engels. Hiermee bepalen we je taalvaardigheidsniveau. Indien nodig biedt Avans je de mogelijkheid om bij te spijkeren.

Lees meer over de studiekeuzecheck.

Mbo 4
Je hebt een mbo 4-opleiding afgerond die niet verwant is aan je hbo-opleiding. Je wordt in dat geval alleen toegelaten als je een positief intake-advies krijgt. Mogelijk krijg je een extra opdracht tijdens je intake.

Lees meer over de toelaatbaarheid met een mbo 4-opleiding.

Stel je vraag

Bel de Studenten Informatie Balie

088 - 525 75 50

of stel hier je vraag