Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Arbeidsmarktperspectief

Je hebt later als biomedisch of forensisch onderzoeker talloze mogelijkheden. In het bedrijfsleven. Of in het onderwijs, de marketing of bio-informatica. Jij werkt in de chemische sector. De arbeidsmarkt is de komende jaren goed in de Life Science. Je werkt in een werkveld waar organisaties zich wereldwijd mee bezig houden. Je levert een bijdrage aan de gezondheid van mens en dier.

De arbeidsmarkt van Forensisch Laboratoriumonderzoek is veel in ontwikkeling. De overheid investeert flink in uitbreiding van opsporings- en forensisch onderzoekspersoneel. Met name bij politie, brandweer, justitie en het Nederlands Forensisch Instituut neemt de vraag naar specialisten op hbo-niveau toe. Hoeveel werkgelegenheid er binnen deze sector zal ontstaan is op dit moment nog onduidelijk. Daarom is de major Forensisch Laboratorium Onderzoek breed opgezet. In het domein van technologie, gezondheid en milieu. Je kunt na je opleiding ook terecht in andere werkvelden van de Life science.

Lees verhalen van anderen. Laat je inspireren en bekijk ons beroepenboek. Kijk ook eens op de website van het project Exact wat je zoekt of op de site van Proef.

Potentiële beroepen

  • Biomedisch onderzoeker
    Je kunt werken bij het Erasmus Medisch Centrum. Je onderzoekt hoe hersenen zich ontwikkelen. Hoe neuronen weten op welke plaats ze welke functie moeten vervullen. En hoe komt het dat dit bij sommige mensen misgaat.
  • Forensisch laboratoriumonderzoeker
    Je bekijkt op de afdeling Forensische Moleculaire Biologie in hoeverre we uit DNA uiterlijke kenmerken kunnen ontleden.