Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Voltijdopleiding in Breda

Je hebt een fascinatie voor DNA. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je welke informatie er in cellen zit en draag je bij aan baanbrekend biomedisch of forensisch onderzoek.

Als biomedisch onderzoeker buig jij je over diverse onderzoeksvragen, zoals: hoe ontstaat kanker. Welke lichaamsreacties ontregelen cellen. En wat kun je eraan doen. Je onderzoekt als forensisch laboratoriumexpert bewijsmateriaal. In geval van schade en verwondingen. Of je spoort doping op in bloed. Bij al deze onderzoeksvragen ontdek jij de oorzaak.

Jij

Jij vindt biologie interessant. Wilt alles weten over DNA. Je bent vindingrijk en nieuwsgierig. Kunt kritisch nadenken. Wilt weten welke informatie er in cellen of bewijsmateriaal verborgen zit. Je bent precies en zorgt ervoor dat je geen fouten maakt. Jij werkt het liefst op de achtergrond. En bent je bewust van het belang van jouw werk.

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De opleiding is breed en divers. Net als het vakgebied. Jij maakt jezelf de weg in het laboratorium eigen. Je kiest voor de major Biomedisch Onderzoek waarin je leert om experimenten uit te voeren. En waarin je inzicht krijgt in biologische processen. Of je kiest voor de major Forensisch Laboratoriumonderzoek. En wordt specialist in onderzoek naar bewijsmateriaal. Je volgt een brede major op het gebied van biologie en chemie.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science (BS) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

Wij hebben een goede relatie met bedrijven en organisaties. Dat levert gastlezingen op. Actuele opdrachten vanuit de praktijk. En een groot aanbod aan stage- en afstudeerprojecten. In binnen- en buitenland. Onze studenten worden in het werkveld zeer gewaardeerd.

Met de app Prapp! ontdek je met interactieve games en testjes welke opleiding uit het domein Applied Science het beste bij jou past.

Open avond 21 maart 2018

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant.

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze