Nieuws

Digitale competentieontwikkeling in het veiligheidsdomein moet veel meer ruimte krijgen

10 oktober 2017, door Avans Hogeschool

Om de Nederlandse samenleving digitaal actief én veilig te maken, moet digitale competentieontwikkeling veel meer aandacht krijgen. Zeker in het veiligheidsdomein is het vereist dat professionals ruimte krijgen en pakken om ‘verantwoord te experimenteren’ met nieuwe technologie. Daarvoor pleit Avanslector Digitalisering en Veiligheid Ben Kokkeler.

Lees verder

Expertteam helpt gemeenten om criminele infiltratie in lokale politiek te voorkomen

21 september 2017, door Avans Hogeschool

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het lectoraat Ondermijning van Avans Hogeschool starten een expertteam om gemeenten te helpen om ondermijning van de lokale politiek te voorkomen. Nu de georganiseerd misdaad in Nederland steeds gerichter wordt aangepakt, zoeken criminelen nieuwe manieren om invloed uit te oefenen en zo hun activiteiten veilig te stellen. Clemens Cornielje, commissaris van de koning in Gelderland, waarschuwde onlangs al dat criminelen de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar kunnen aangrijpen om te proberen hun invloed op het lokale bestuur te vergroten.

Lees verder

Druk op rechtshandhaving vanuit georganiseerde criminaliteit neemt ernstiger vormen aan

14 september 2017, door Avans Hogeschool

Er zijn geen aanwijzingen dat het aantal ernstige integriteitsschendingen binnen de rechtshandhaving in de afgelopen vijf jaar is toegenomen, maar de ernst van de zaken is wel veranderd: onderzoekende instanties, zoals de Rijksrecherche, worden geconfronteerd met integriteitsschendingen van politiemensen, douaniers of andere rechtshandhavers van een zwaarder kaliber.

Lees verder

Korpschef Akerboom prijst lectoraat Ondermijning

7 juli 2017, door Avans Hogeschool

Korpschef van de Nederlandse politie Erik Akerboom is vrijdag 7 juli aanwezig bij de diploma-uitreiking van de opleiding Integrale Veiligheid van Avans Hogeschool. Akerboom wijst in zijn toespraak de afgestudeerden op de sterk veranderende context waarin de veiligheidsprofessional zijn werk doet met daarin een belangrijke samenwerking met partners als gemeente, particulieren en het bedrijfsleven. “We zoeken dan ook breed georiënteerde veiligheidsexperts onder andere in de strijd tegen ondermijning.

Lees verder

Geweld in naam van eer ook Brabants probleem

6 juli 2017, door Avans Hogeschool

Geweld in naam van eer is zeker ook een Brabants probleem. En het is te kort door de bocht om te stellen dat we hier met een geïmporteerd fenomeen van doen hebben. Dat bepleit lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties Janine Janssen in Brabants Dagblad..

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum