Nieuws

Sebastian Olma: ‘Ik wil koppige kunstenaars opleiden’

15 december 2017, door Onderzoek

Voor Sebastian Olma, lector Autonoom Maken, van het Expertisecentrum Kunst, Design en Technologie is het belangrijk dat zijn lectoraat aansluit bij het onderwijs. “Ik wil bijdragen aan de koppigheid van de kunstenaar.”

Lees verder

Avans Academielezing: Het toepassen van toevalligheid in de wetenschap

5 december 2017, door Avans Hogeschool

Serendipiteit, of 'serendipity’, is het onverwachts vinden van iets bruikbaars. Er wordt weleens gezegd dat toeval niet bestaat, maar veel wetenschappelijke ontdekkingen en uitvindingen zijn op deze manier gedaan. Tijdens de Avans Academielezing op woensdag 13 december vertelt lector Autonoom Maken Sebastian Olma waarom die houding juist nu zo belangrijk is in de samenleving.

Lees verder

Dérive Berlin

30 november 2017, door Onderzoek

Studenten nemen deel aan het Dérive Berlin in april 2018. Een onderzoeksstage van 1 week waarbij Avans Hogeschool samenwerkt met de Belius Foundation in Berlijn.

Lees verder

Academielezing: Het isolement van de kunstwereld

6 november 2017, door Avans Hogeschool

Mensen zijn niet los te zien van de wereld om hen heen. Toch benadert mensgericht Research and Development hen telkens weer in isolatie van hun omgeving. Dit is met name het geval in het domein van kunst en ontwerp. Tijdens de Academielezing op woensdag 22 november laat lector Mensgericht Creëren Michel van Dartel zien dat er bij deze isolering meer op het spel staat dan je in eerste instantie zou denken.

Lees verder

Presentatie tijdens de International Conference on Interactive Digital Storytelling

6 november 2017, door Onderzoek

Lector Michel van Dartel en het kenniskringlid Sarah Lugthart presenteerden hun paper Plans versus Situated Actions in Immersive Storytelling tijdens de International Conference on Interactive Digital Storytelling in Madeira, Portugal.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum