Nieuws

Onderzoekslaboratorium voor toepassing schimmel bouwindustrie

8 juni 2017, door Avans Hogeschool

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) en de innovatiecampus SPARK openen vrijdag 9 juni een laboratorium voor onderzoek naar de toepassing van schimmels in de bouwindustrie. In dit zogeheten Mycelium Lab werken docentonderzoekers en studenten onder begeleiding van de lector Biobased Bouwen van Avans Hogeschool, Willem Böttger, aan vraagstukken over het materiaal.

Lees verder

Nominatie biobased brug Centre of Expertise

17 januari 2017, door Avans Hogeschool

Het project met de biobased brug, waaraan het Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE) deelneemt, maakt kans op de Enlightenmentz Award. De prijs is in het leven geroepen om de aandacht te richten op producten en processen die de groene industriële revolutie ondersteunen.

Lees verder

Avans plaatst ’s werelds eerste brug uit biocomposiet

24 oktober 2016, door Avans Hogeschool

Het Centre of Expertise Biobased Economy, een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, opent donderdag 27 oktober op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ’s werelds eerste brug die volledig bestaat uit biocomposiet.

Lees verder

€ 850.000 voor onderzoeksprojecten Avans en mkb

6 juli 2016, door Avans Hogeschool

Onderzoekers van Avans Hogeschool hebben € 850.000 financiering binnengehaald voor onderzoek samen met het mkb. Het nationaal regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA kende in deze ronde 16 financieringen toe. 3 van deze RAAK-mkb-financieringen gaan naar Avans. Doel is kennisopbouw, meer kennisuitwisseling en het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen vergroten.

Lees verder

Onderzoeksproject lost ruim 90 vragen van regionaal MKB op

16 maart 2016, door Avans Hogeschool

21 MKB-bedrijven, 30 docenten en bijna 200 studenten van werkten de afgelopen jaren aan ruim 90 vragen over het toepassen van plastic gemaakt van plantaardig materiaal. Tijdens het eindsymposium van het project Functionele stabiliteit van biopolymeren presenteert het onderzoeksteam de belangrijkste resultaten

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum