Nieuws

Interview Michael Echteld

15 januari 2018, door Externe bron

Michael Echteld houdt zich elke werkdag de hele dag bezig met het levenseinde. Hij is lector levenseindezorg aan Avans Hogeschool in Breda. Zijn functie is uniek binnen de hogescholen in ons land. Vooral kwetsbare groepen hebben zijn belangstelling. ‘De wetenschap heeft weinig aandacht voor hun levenseindeproblemen'.

Lees verder

Avanslector: ‘Discussie rond voltooid leven op een positieve manier uitbuiten’

26 september 2017, door Punt.

Punt interviewde Avanslector Michael Echteld over goede levenseindezorg als kenmerk van een solidaire, inclusieve en beschaafde samenleving.

Lees verder

Avans Open College: levenseindezorg bij dementie

26 september 2017, door Avans Hogeschool

Ruim 270.000 mensen in Nederland leven met de diagnose ‘dementie’. Een veelvoud daarvan heeft een dierbare met dementie in zijn of haar leven. Bij het Avans Open College op woensdag 11 oktober geeft lector Michael Echteld van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde zijn visie op zorg voor mensen met dementie. Hedzer Schotsman, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg en zoon van een moeder met dementie, vertelt zijn persoonlijke verhaal. Samen met publiek van het Avans Open College praten Michael en Hedzer over het leven en de wensen van patiënten met dementie en hun naasten.

Lees verder

Lector onderzoekt belang van goede levenseindezorg

21 september 2017, door Avans Hogeschool

Mensen die geconfronteerd worden met levenseindevraagstukken zijn mensen met een beperkte levensverwachting en hun naasten. Oorzaak is vaak een levensbedreigende ziekte zoals kanker of hartfalen in een gevorderd stadium. Ook gaat het over mensen die zelf dood willen. Het lectoraat Zorg rond het Levenseinde van Avans Hogeschool wil bijdragen aan de best mogelijke zorg en ondersteuning voor mensen die hiermee te maken krijgen. In zijn lectorale rede ‘Goede levenseindezorg als kenmerk van een solidaire, inclusieve en beschaafde samenleving’ op vrijdag 22 september analyseert Michael Echteld het belang van goede levenseindezorg.

Lees verder

Radio-interview Echteld en Schotsman

10 juli 2017, door Onderzoek

In navolging op het artikel ‘Euthanasie is niet zwart/wit’ in Trouw spraken Michael Echteld en Hedzer Schotsman met presentator Renze Klamer in het programma Langs de Lijn En Omstreken.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum