Nieuws

Artikel BN DeStem: Avansdocent ziet verband tussen gezond leven en dementie

26 maart 2018, door Externe bron

Een pil om ouder te worden bestaat niet. Wel kun je jezelf een energiestoot geven, zegt Avansdocent Lowie van Doninck in BN DeStem. Leef zoals in Blauwe Zones. Op 5 plekken in de wereld blijven mensen gemiddeld 12 jaar langer gezond en worden ze 7 tot 8 jaar ouder dan in Nederland.

Lees verder

Open College: levenseindezorg bij dementie

22 maart 2018, door Avans Hogeschool

Ruim 270.000 mensen in Nederland leven met de diagnose ‘dementie’. Een veelvoud daarvan heeft een dierbare met dementie in zijn of haar leven. Michael Echteld, lector Zorg rond het Levenseinde, deelt tijdens het Open College zijn visie op het thema. Hedzer Schotsman, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, deelt zijn ervaring als zoon van een moeder met dementie.

Lees verder

Nauwelijks mannen naar inloophuizen

20 maart 2018, door Onderzoek

Mannen weten inloophuizen voor mensen die getroffen zijn door kanker niet goed te vinden. Jorieke van der Zande onderzocht waarom.

Lees verder

Aftrap Brabant Robot Challenge 2018 op 15 maart

15 maart 2018, door Avans Hogeschool

De Brabant Robot Challenge 2018 trapt op 15 maart om 17.30 uur af in de Hall of Fame in Tilburg. 6 bedrijven maken deze avond hun opdracht bekend aan de ruim 40 deelnemende studenten. De studenten komen van diverse opleidingen van 4 Brabantse hogeronderwijsinstellingen.

Lees verder

Pop-upwinkel Breda toont nieuwste hulpmiddelen voor gezond en prettig leven

8 maart 2018, door Avans Hogeschool

Tablets die aangeven welke dag het is, zorgrobots, een ‘drukvest’ voor kinderen met ADHD en sensoren in huis waarmee zorgverleners en mantelzorgers iemand of afstand kunnen volgen. In de pop-up store die Avans samen met gemeente Breda en Care Innovation Center West-Brabant opende in Winkelcentrum Hoge Vucht in Breda, vind je allerlei zaken die het leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker kunnen maken.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Kom naar de themadag succesvolle inzet sociale robot Paro

Lees meer