Themadag succesvolle inzet Paro

- , 's-Hertogenbosch

Meld u nu aan  

Paro succesvol inzetten zodat hij een goede aanwinst wordt voor de organisatie: dat is het centrale thema van een bijeenkomst over de sociale robot. Graag nodigen wij iedereen uit voor dit evenement op 12 december bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

De zeehond wordt nu al veel gebruikt in de hulpverlening aan ouderen met dementie. De robot heeft een kalmerend effect. Hij stimuleert interactie en communicatie. De schattig uitziende zeehond helpt familie en zorgprofessionals om contact te maken met personen met dementie. Inmiddels wordt de robot ook ingezet bij personen met autistismespectrumstoornissen en ernstige meervoudige beperkingen. Ook bij deze personen stimuleert de zeehond het emotionele brein en neemt hij onrust weg.

Ontwerper aanwezig

Onderhoud van de robot, succesfactoren en het aantonen van het effect van de robot komen aan bod. De ontwerper van Paro, Takanori Shibata, is aanwezig bij de bijeenkomst. De dag bestaat uit een mix van werkvormen, zoals presentaties en demonstraties.

Deelname

De bijeenkomst is op 12 december van 10.30 tot 17 uur aan de Onderwijsboulevard 215 in ’s-Hertogenbosch. Voor mensen die een Paro meenemen, is deelname gratis. Anderen betalen een toegangsprijs van € 75, inclusief lunch en borrel.

Organisatoren zijn Avans Hogeschool, Focal Meditech, Zuyderland en Zuyd Hogeschool.

Aanmelden kan via het formulier.

Informatie

Stuur een e-mail naar paro.ecs@avans.nl

Meld u nu aan

 

Deel deze pagina

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Kom naar de themadag succesvolle inzet sociale robot Paro

Lees meer