Erkenning Verworven Competenties

U leert niet alleen tijdens een opleiding. Ook buiten schooltijd ontwikkelt u heel veel vaardigheden. Op uw werk, maar ook als vrijwilliger of actief verenigingslid. U leert zaken die bruikbaar zijn in uw loopbaan. Deze competenties staan niet op uw diploma of certificaten. Met Erkenning van Verworven Competenties (EVC’s) komt hier verandering in. In een EVC-traject worden deze ontwikkelingen erkend en beoordeeld.

Loopbaanontwikkeling 

U start een EVC-traject als u uw positie op de arbeidsmarkt wilt verbeteren. U gebruikt de rapportage bijvoorbeeld voor een carrièreswitch. Als u wilt doorgroeien naar een hogere functie bij uw huidige werkgever. Wanneer u werkt zoekt. Of als u een opleiding wilt volgen. Er gaan deuren voor u open met een EVC-rapport op zak. U kunt toch ineens die ene opleiding volgen. Of u groeit door naar een functie die u al een tijdje ambieerde.

Voor werkgevers

Ook voor werkgevers is een EVC-traject van belang. U wilt bijvoorbeeld het niveau van uw medewerkers naar een hoger plan tillen. Een EVC-traject kan dan uitkomst bieden. 

Meer informatie

Lees meer over het EVC-traject op de website van Avans+